
30 g shea vaj
18 g hidegen sajtolt olaj (olíva, lenmagolaj, mandulaolaj, jojoba stb.) kb. 2 ek
1 kk kukorica keményítő
10-20 csepp illóolaj (izlés szerint, szintén nem kötelező) pl. levendula
1 kapszula E vitamin, az eltarthatóságért
Elkészítés:
Gőz
fölött egy üvegtálban felolvasztottam a shea vajat, hozzáadtam az
olajokat és a keményítőt. Jól elkevertem. Levettem a gőzről és beletettem az illóolajokat és az E vitamint (kiszúrva és kinyomva az olajat)
is.
Nekem üvegcsében van az E-vitaminom, ezért szemcseppentős pipettával tettem bele néhány cseppet.
Miután belekevertem mindent, az üvegtálat hűtővizes edénybe / mosogatóba tettem. Kis kézi habverővel (nem elektromos), addig kevertem, amíg a folyékony krémből tejszínhab sűrűségű nem lett. Miután szépen besűrűsödött, elosztottam kis tégelyekbe.
Figyelem! Ha túl korán hagyod abba a kevergetést, kicsapódhat, nem lesz szép krémes állagú.
Figyelem! Ha túl korán hagyod abba a kevergetést, kicsapódhat, nem lesz szép krémes állagú.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése